top of page
Yazarın fotoğrafıHira Gurme

Ülser Ya Da Gastritin Zeytinyağı İle İlgisi Nedir?


Zeytinyağı mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Mide rahatsızlıkları sizi yormasın

Zeytinyağı, sağlıklı bir diyet yağı olarak kabul edilen ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olan bir yağdır. Özel tekli doymamış yağ asitlerinden oluştuğu için yüzlerce yıldır kullanılmaktadır ve uzmanlar tarafından önerilmektedir. Zeytinyağının ülsere faydaları olduğu bilinmektedir. Zeytinyağı gastrit tedavisi için sıklıkla tercih edilmektedir.


Zeytinyağının Gastrit veya Ülsere Etkisi


Uzmanlar, başta tereyağı ve margarin olmak üzere yağla pişirilen yemeklerde bunlar yerine zeytinyağı kullanılmasını öneriyor. Bu yiyeceğin birçok faydası arasında, midenin iç yüzeyini etkileyerek iltihaplanmasına neden olan bir durum olan mide ülserlerini veya gastriti hafifletmeye destek olabilecek antibakteriyel özellikleri yer alır.


Sızma zeytinyağı, özellikle kolesterolü kontrol etme konusunda ve bir antioksidan olarak, vücudumuz için çok faydalı özellikler içerir. Bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı, midede koruyucu bir film oluşturarak asitliği azaltır, besinlerin emilimini kolaylaştırır ve antiinflamatuar özellikleri sayesinde gastriti yatıştırır. Ayrıca içerdiği hidroksikortizol ile mide ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.


Zeytinyağının Diğer Önemli Etkileri


Zeytinyağının önemli etkileri arasında şunlardan söz edebiliriz:

· Bağırsak geçişini iyileştirir. Aç karnına alınan zeytinyağı, doğal bir müshil görevi gördüğü için kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.

· Vücudu detoksifiye etmeye hizmet eder. Zeytinyağı, özellikle limon suyuyla birleştirilirse, vücuttan, karaciğer, pankreas ve safra kesesinden gelen salgıların daha iyi atılmasına hizmet eder. Sızma zeytinyağını aç karnına almak nikotini daha çabuk ortadan kaldırdığı ve bağımlılık yapıcı etkilerini azalttığı için, bu arındırma sigarayı bırakmak istediğinizde de yarar sağlar.

· Kilo vermeye yardımcı olacaktır. Temizleme etkisi, vücudumuzun tüm toksinleri olabildiğince çabuk ortadan kaldırmasına yardımcı olur ve sıvı tutulmasını önler. Ayrıca sızma zeytinyağında, iştahı bastıran ve zararlı yağları iyi yağlara dönüştüren oleiletanolamid adlı bir bileşen vardır.

· Yüksek kolesterolle savaşır. Zararlı yağların kolesterolle savaşırken iyi etkilere dönüşmesi söz konusudur. Aç karnına alındığında ve limonla karıştırıldığında kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir.

· Antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Son çalışmalar, sızma zeytinyağının analjezik bir bileşen olan oleocanthal içerdiğini göstermiştir. Bu bileşen, ibuprofen'e benzer şekilde, ancak yan etkileri olmaksızın hareket eder.


Sağlıklı beslenme düzeninize katkı sağlayacak zeytinyağı ve incir çeşitlerimizi online mağazamızda bulabilirsiniz.


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page